Band

Groove Department is de ultieme top-100 coverband voor feesten in binnen- en buitenland. Denk aan vier spetterende blazers, een strakke ritmesectie en een waanzinnige frontvrouw. Gedreven door aanstekelijk enthousiasme met een groovy sound en unieke arrangementen. Dát is Groove Department!

Sinds de oprichting heeft de band al vele successen behaald. Zo werden Paradiso en poppodium 013 platgespeeld in de landelijke finales van de Clash of the Coverbands. Ook deelde de band het podium met onder andere Guus Meeuwis, Bløf, Miss Montreal en Kensington. De liveshows zijn een uitgekiende mix van populaire hits van nu en de classics van toen. De band speelt door heel Nederland, maar daarnaast gaat Groove Department ook regelmatig op tournee naar het buitenland. Enkele recente bestemmingen zijn Aruba, Bonaire, Curaçao, Frankrijk, Spanje en Suriname.

Groove Department kan op verzoek in kleine bezetting een jazzrepertoire spelen om de avond met achtergrondmuziek stijlvol in te luiden en vervolgens in complete formatie de dansvloer op zijn kop te zetten. Met een vast technisch team voor licht en geluid onder leiding van Hans Wijnbergen wordt bij elke gelegenheid de optimale Groove Department sound neergezet.

Maaike Kampen

Maaike begon al vroeg met zingen voor publiek, vanaf acht jarige leeftijd deed zij mee met het Kinderen voor Kinderen songfestival. Sindsdien heeft ze veel ervaring opgedaan bij Bigbands, waaronder de Bogerman Bigband, de Basic Bigband en Bigband Friesland. Ook zong zij al in diverse jazzcombo's, een rockband, een soulband en een top-40 band. Samen met het publiek en de band weet Maaike van elk optreden een feest te maken!

Eric Leenes

Eric is vanaf de derde klas middelbare school onafgebroken in meerdere formaties aktief geweest. Dit varieerde van hardrock, soul, rock, funk, blues tot theater, musical, enzovoorts. Na gitaarlessen en masterclasses van o.a. Janko de Leeuw, Radboud Withaar, Heddy van der Laan en Elewout de Raad stortte hij zich op het conservatorium in Groningen. Daar studeerde hij Compositie, Muziek en Studioproducties. Ook tref je hem regelmatig in de studio, aan het werk met bands of ensembles. Naast gitaar speelt hij basgitaar en piano, geeft hij gitaarlessen en schrijft muziek voor uiteenlopende doelen.

Sytse Visser

De bassist van de band, Sytse, komt uit Sneek. Hier heeft hij ook zijn eerste muzikale vaardigheden opgedaan. Hij is begonnen op de toetsen maar na een korte periode snel overgestapt op basgitaar. Hij heeft met name cover-ervaring en speelt ook graag mee in diverse projecten. 

Hans Oosterhaven

Hans studeerde Rechten aan de Rijksuniversiteit te Groningen en is nu bezig met een master Kunst, Beleid & Management. Naast Groove Department, speelt hij toetsen in de ska band Mr Wallace en bij verscheidene jazzcombo’s. Zo deed hij optredens in Paradiso, 013 en de Melkweg, en was hij te zien op festivals als Paaspop, Oerol en de Zwarte Cross. Momenteel loopt hij stage (productie) bij het Holland Festival in Amsterdam.

Jart Oosterhaven

Jart  speelt sinds zijn 8e altsax. In 2002 richtte hij de funkband FunKtion op. Daarnaast speelde hij in de Bogerman Bigband waarmee hij twee keer een 1e prijs op het Prinses Christina Jazz Concours won. Tegenwoordig speelt Jart in de Basic Bigband uit Sneek en schnabbelt hij met wisselende jazzformaties (o.a. een keer op het North Sea Jazz festival). Verder houdt Jart zich bezig met arrangeren en het leiden van bands. Zo heeft hij een bigband gedirigeerd en heeft hij enkele keren de muzikale leiding gehad bij een studentenmusical.

Jan Koetje

Jan Koetje deed bij de Bogerman Bigband en de funkband FunKtion al jong veel podiumervaring op. In wisselende formaties speelt hij nog graag bij diverse projecten. Daarnaast is hij als saxofonist te zien bij Sax on the Beats. Jan is sinds de oprichting van Groove Department de contactpersoon en zorgt ervoor dat bij iedere show de wensen van zowel de opdrachtgever als de band worden vervuld en zodoende iedereen een geweldige avond beleeft!

Folkert Boer

Folkert speelt al vanaf zijn negende levensjaar trompet. Deze trompettist heeft zijn 'roots' in de Fanfare maar is doorgebloeid naar de lichte muziek. Hij is zijn lichte muziekcarriére begonnen bij de Bogerman Bigband te Sneek, vervolgens speelde hij bij Bigband Friesland. Tevens heeft hij in de top-100 band Grooved gespeeld en is hij met de blazerssectie van Groove Department actief bij verschillende bands. 

Floris Poelmann

Floris is op jonge leeftijd begonnen met trompet spelen. Hij speelde onder andere in de funkband 'Funktion' en de Bogerman Bigband. Hij heeft aan vele projecten en musicals meegewerkt. Daarnaast speelt hij nog met zeer veel enthousiasme in een aantal verschillende blazerssecties. 

Nico Eijlers

Nico Eijlers begon in 2005 aan zijn studie als klassiek slagwerker aan het conservatorium. In 2009 besloot Nico zich meer te richten op de lichte muziek en studeerde daarin af in 2011. Hij is nu fulltime muzikant en vaste drummer bij o.a. Irma Dee, Sonja Silva, de Basic Bigband en Pyke. Nico heeft meerdere keren meegespeeld met slagwerkgroep Percossa en is in het theater te vinden als drummer en percussionist bij diverse musicals.